Goed dat je weer even de tijd hebt genomen om de nieuwste Oodit Risk Report te lezen. Naar het einde van 2018 is er weer veel gebeurd om ons heen en dus ook met Oodit. We moeten onze naam eer aan doen en we houden dan ook een scherp oog op de vele ontwikkelingen waar ondernemend Nederland mee te maken heeft. Waar risk management een rol speelt, kunnen wij hulp bieden met onze producten en services.

Neem nou alle onzekerheid rondom de Brexit. We keken vol spanning uit naar 11 december, de dag dat de deal van May ter stemming zou komen, maar die stemming werd uitgesteld. Daardoor zitten we met nog meer onzekerheid of misschien juist niet. Een vechtscheiding lijkt immers steeds realistischer te worden. De eerste jaren kost dat Nederland alleen al zo’n twee en een half miljard euro. Als je denkt dat de Brexit – hard of minder hard – jou kan gaan raken dan ben je misschien wel geïnteresseerd in onze release note over de Brexit. Voeg daar nog een handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten aan toe en je hebt alle ingrediënten voor een crisis of misschien wel een recessie. Hierbij kondigen we alvast de blog aan ‘Hoe overleef ik de volgende recessie?’ op Linkedin. Blijf ook daar op de hoogte en volg ons. Een cadeautje voor iedereen die geïnteresseerd is in risico
management.

 

Brexit template

Om je te helpen bij het inschatten van de risico’s die jij loopt als gevolg van het vertrek van de UK uit de Europese Unie en alle nieuwe wetgeving en mogelijke scenario’s die hiermee gepaard zullen gaan heeft Oodit een Brexit plan ontworpen. Met dit plan is het mogelijk om alle Brexit risico’s voor jouw onderneming een stap voor te zijn en de problemen te beperken. Ga jij als ondernemer beter om met deze nieuwe situatie dan je concurrent dan is Brexit misschien ook een kans en niet alleen een probleem.  Bent u geïnteresseerd in deze functionaliteit, schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Haven gerelateerde templates

Oodit heeft 6 haven gerelateerde templates toegevoegd. Deze templates zijn specifiek toegespitst op risico’s die in havens van toepassing zijn. Met de Port Risk Management Tool heeft Oodit samen met het Havenbedrijf Rotterdam al de nodige ervaring in de maritieme wereld. We hebben onze kennis en tooling verder uitgebreid. Bent u geïnteresseerd in deze functionaliteit, neem dan vooral contact op met ons.

Toevoeging discussie functie Oodit

Binnen Oodit is het mogelijk een discussie op te starten. Alle teamleden krijgen bericht als een nieuwe reactie is gegeven. Vanaf nu is het ook mogelijk om per discussie aan te geven of je deze wil volgen of niet. Daarnaast kun je bij de algemene instellingen aangeven of je alleen hiervan dagelijks of wekelijks bericht wenst te ontvangen of juist helemaal niet.

Form builder Versie 1 Live

Sinds begin december staat heeft Oodit de Form Builder versie 1 gereleased. Met deze form builder is het mogelijk om binnen een risicoplan gegevens versimpeld vast te leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een overzicht van risico’s of het vastleggen van klantprofielen. Bent u geïnteresseerd in deze functionaliteit, schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Release risicoplan GDPR

De implementatie van de Wet op Bescherming van Persoonsgegevens – ook wel bekend als de AVG – raakt ons allemaal. De nieuwe wet- en regelgeving brengt uitdagingen en risico’s met zich mee. Niet voldoen aan de regels kan leiden tot boetes en dus tot schade. In samenwerking met DPO1 heeft Oodit een risico-template ontwikkeld om alle risico’s op een rij te zetten.  Het risicoplan biedt eenvoudige en effectieve maatregelen. Bent u geïnteresseerd in deze functionaliteit, schroom dan niet contact met ons op te nemen


Heliview Congres Industriële Veiligheid

Op 23 januari zal Oodit deelnemen aan het Heliview Congres Industriële veiligheid in De Fabrique te Utrecht. Op dit evenement zal Oodit samen met haar vakgenoten kennis delen met betrekking tot industriële veiligheid en wij zullen daarbij de specifieke risico’s benoemen die daarbij komen kijken. Bent u geïnteresseerd in dit evenement?  Klik dan op de link voor toegang

iv.heliview.nl/aanmelden?relationcode=2TTH3T7G

Risicocafé Dare to Share

Een primeur! Op 7 Februari 2019 zal Oodit voor de eerste keer het Risicocafé organiseren. En de eerste keer wordt direct een knaller, want we hebben echt goeie verhalen te delen. In het Havengebouw in Amsterdam zullen meerdere spelers die een aandeel hebben in de bouw van het windmolenpark IJmuiden een podium krijgen om hun verhaal te vertellen. Dat wordt dus meer dan borrelpraat en schipperslatijn. Dat wordt inspirerend en leerzaam. Goed voor je netwerk ook en alweer een voorbeeld van een Oodit cadeautje waar jij je voordeel mee kunt doen.

DIA Amsterdam 24-25-26 juni

Wat verder vooruit kijkend hebben we nog een aankondiging voor het volgende. Eind juni zal Oodit participeren in het Digital Insurance Evenement in de Westergasfabriek in Amsterdam. Op dit evenement zal een breed scala aan sprekers aan het woord komen. Ze zullen het hebben over verschillende ontwikkelingen in de verzekeringswereld. Oodit doet weer mee en wil graag kennis delen


Nieuwe collega in het Oodit team

In november hebben wij een nieuwe collega mogen verwelkomen. Teun van Rossum zal vanaf heden mede verantwoordelijk zijn marketing gerelateerde zaken.


Wil je meer uitleg van de nieuwe functionaliteiten dan kun je altijd een webex aanvragen en loodsen wij je graag door het Oodit Platform heen.
Daarnaast is het zo dat we constant werken aan de security van Oodit. Onder de motorkap hebben we daarom ook weer diverse security patches doorgevoerd.

Dit was de laatste Oodit Risk Report van dit jaar. We wensen jullie fijne dagen en denk aan je eigen risicomanagement tijdens Oud en Nieuw want we zien jullie graag gezond terug in 2019!

Met vriendelijke groet, 

Team Oodit

+31 (0)20 – 7729370

Dit wil je ook lezen