Ook dit kwartaal heeft ons team weer een flink aantal verbeteringen ontwikkeld en live gezet voor het Oodit Risk Platform.

  1. ARBO risico kent nu een Bruto / Netto
  2. Vragenlijst uitsturen met een “unieke link”
  3. Repeterende maatregelen

ARBO risico kent nu een Bruto / Netto

Mede op verzoek van enkele klanten hebben we bij een Arbo risicomethode, ook wel de Fine Kinney methode, de mogelijkheid om een Bruto en een Netto risico score aan te geven. 

Arbo Risico instellen Bruto en Netto score

Indien u deze methode gebruikt dan is na de release de Bruto score leeg bij de geselecteerde risico’s.

Overzicht Arbo Risico's met Bruto - en Netto Score

In het risico overzicht is deze indeling nu ook zichtbaar.

De volgende stap is om deze indeling bij Arbo ook in de Online Beoordeling te kunnen gebruiken. Dit is nu nog niet het geval, maar gaat wel komen!

De toegang tot de vragenlijst, onze SmartForm module, kon al door middel van een login met wachtwoord worden geregeld. Soms is een eenmalige toegang voldoende, omdat u een stakeholder binnen het bedrijf alleen inventarisatie wil laten uitvoeren of enkele vragen dient te beantwoorden over een risico-situatie.

Nodig gebruiker uit voor een online vragenlijst

Dat is nu nog eenvoudiger geworden. Bij het aanmaken van deze specifieke kunt u kiezen om alleen een unieke link te sturen via de mail. De gebruiker klikt op de link en komt in de vragenlijst terecht. Hij/ zij kan de vragen beantwoorden en kan verder niet in de Oodit omgeving. Als de gebruiker op verwerken drukt of na 30 dagen dan is de link niet meer bruikbaar.

Repeterende maatregelen

In Oodit was het al mogelijk om een maatregel op een herhaal patroon te zetten. Als de maatregel wordt afgerond dan ontstaat er direct een nieuwe maatregel met een nieuwe datum.  De afgesloten actie (cq de oude maatregel) verdween uit het overzicht.

Hierin is een aanpassing gedaan ter verbetering van de audit mogelijkheden en het overzicht houden over alle maatregelen. 

Vanaf nu blijft de afgesloten maatregelen zichtbaar en is deze explicit opgenomen in de log. Onder het menu maatregel worden nu meerdere activiteiten zichtbaar. Bijvoorbeeld  operationele maatregel “Veiligheidsrondes lopen” met daaronder de maandelijkse daadwerkelijk uitgevoerde veiligheidsronde. Deze laatste zijn dan tevens het bewijs voor de maatregel.

Hieronder tref je een voorbeeld van de stappen:

Stap 1: Aanmaken van de maatregel
Oodit Riskplan preventie maatregel aanmaken
Stap 2: Aangemaakte activiteiten onder de maatregel
Oodit Riskplan preventiemaatregelen overzicht
Stap 3: Visueel verschil tussen de maatregel en de activiteit
Oodit Riskplan overzicht met herhalende maatregelen
Stap 4: De activiteiten onder een maatregel
Oodit Riskplan preventie maatregel details met herhalende activiteiten