Onze software ondersteunt het risicomanagement van

Onze software ondersteunt het risicomanagement van


Geïntegreerde risicomanagement software

Geïntegreerde risicomanagement software
Demo aanvragen
Oodit platform

Grip op risico’s met onze risicomanagement software


Met onze geavanceerde software zet u in op een hoger risicobewustzijn op alle niveaus van uw organisatie. Ontdek verbanden en neem strategische en tactische beslissingen op basis van actuele inzichten. Iedere gebruiker van Oodit kan kennis over risico’s delen én helpen bij het herkennen en aanpakken van bedreigingen. Zo vergroot u de betrokkenheid van uw medewerkers en daarmee de weerbaarheid van uw organisatie.

Snel aan de slag

Onze software is zeer gebruiksvriendelijk en werkt intuïtief. Voeg eenvoudig uw bestaande data toe en u kunt meteen beginnen. Zo kunt u zich volledig richten op het beheersen van risico’s – zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de techniek.

Grip op risico’s

Ontvang een automatische melding voor het uitvoeren van periodieke risicoanalyses. Daarnaast kan elke gebruiker op ieder moment inbreng leveren en nieuwe risico’s signaleren. Zo weet u zeker dat u niets over het hoofd ziet.

Opvolging bewaken

Herinner verantwoordelijken aan het uitvoeren van beheersmaatregelen door automatische notificaties in te stellen. Zo hoeft u niet meer in de gaten te houden of een risico onder de aandacht is en voorkomt u discussies over verantwoordelijkheden.

Maak indruk in de boardroom

Maak uw inspanningen op het gebied van risicomanagement zichtbaar. Presenteer eenvoudig actuele rapportages en inzichtelijke visualisaties. Zo stelt u het bestuur in staat om gesignaleerde risico’s serieus mee te wegen in de besluitvorming.

Geïnteresseerd in Oodit?

Wij komen graag een keer bij u langs om onze tool te laten zien en de vragen die u hebt te beantwoorden.


Vraag een demo aan

Risico analyse laten uitvoeren?


Ontdek wat Oodit voor u kan betekenen


Meer informatie…

Ondersteunende modules


Het Oodit-platform wordt ondersteund door meerdere modules op het gebied van risicomanagement. Samen verbinden zij alle componenten binnen uw organisatie. Met ons platform bewaart u het overzicht, altijd en overal.

Oodit Incidentmanager

Ontdekken

Oodit Online assessment

ontdekken

Oodit Preventiemanager

Ontdekken

Oodit Inspectiemanager

Read more

Oodit API

Functionaliteiten Oodit platform


Oodit is ontwikkeld met de onderstaande functionaliteiten om u te helpen bedrijfsrisico’s beter te beheersen én grip te houden op beheersmaatregelen. Zo houdt u overzicht en vergroot u de weerbaarheid van uw organisatie.

Risicoplannen

Maak een risicoplan aan om de risico’s in uw organisatie te identificeren en te registreren in Riskplan. Er kan worden gekozen uit verschillende manieren om de risico’s in te schatten.

Risico kaart

Plot uw risico’s op de interactieve kaart om inzicht te krijgen in de geografische relatie tussen risico’s. U heeft de keuze uit 3 verschillende kaarten: grijswaardes, kleuren of sateliet beelden.

Templates / Kennisbibliotheek

Gebruik één van de templates uit de publieke bibliotheek en ga direct van start. Of maak van uw persoonlijke risicoplan een bedrijfstemplate, zodat deze gebruikt kan worden door de hele organisatie.

Structuur en maatregelen

Oodit Riskplan schept structuur in het beheer van uw maatregelen en zorgt zo voor een verhoogde efficiëntie in uw bedrijf.

Krijg belangrijke inzichten

Met Oodit Riksplan statistieken krijgt u een beter beeld van de status van de risico’s, maatregelen en meldingen binnen uw risicoplan.

Rapportages op maat

Oodit Riskplan biedt u de mogelijkheid om rapporten op verschillende wijzen samen te stellen, waardoor u makkelijk het resultaat van uw risicomanagement kan communiceren naar bijvoorbeeld klanten of verzekeraars.

Samenwerking

Werk samen met uw team in Oodit Riskplan, nodig experts of externe werknemers uit om mee te denken en vergemakkelijk het kennisdelingsproces.

Risk appetite instellen

Krijg Inzicht in de risicobereidheid van uw organisatie

Oodit platform & modules

Implementatie


Oodit levert niet alleen het platform voor risicomanagement, maar begeleidt ook de implementatie en de bijbehorende software-modules. Met zorg en aandacht realiseert ons team in drie stappen een succesvolle implementatie binnen uw organisatie.

1. Situatie definiëren

1. Situatie definiëren

Waar staat de organisatie nu en belangrijker: wat is haar ‘risk appetite? Wat is missie over 2 tot 4 jaar? Hoe betrekken we het management, de medewerkers en de experts? Welke ongevallendata is er al, wie rapporteert er aan wie, welke risico audits hebben in het verleden al plaatsgevonden en welke maatregelen zijn bekend.

Resultaat: een heldere stip aan de horizon inclusief een roadmap om daar te komen.

2. Software implementatie

2. Software implementatie

Oodit neemt graag het voortouw met de implementatie. Oodit traint uw medewerkers in het gebruik van de software. Afhankelijk van uw behoefte zorgen wij voor workshops. Onze kennispartners leveren ook kennis in de vorm van analyses, rapportages.

Resultaat: Plan van aanpak, planning en een roadmap om daar te komen

3. Lange termijn borgen

3. Lange termijn borgen

In onze bibliotheek delen we risico’s die voor uw organisatie van belang zijn. Hierdoor bent u altijd up-to-date door continue kennisdeling van risico en maatregelen bibliotheek. Tevens kunt u altijd terugvallen op onze support desk en houden met een vaste frequentie update sessies met uw team.

Resultaat: Maximale output uit het Oodit platform.

Oodit platform

Veelgestelde vragen


Heeft u vragen? Wij beantwoorden ze graag.

Kan ik mijn eigen risicoratings hanteren?

Ja, het is mogelijk om de risicoratings aan te passen.

Wat voor notificaties kan ik instellen?

Tijdens de configuratie kunt u aangeven voor welke acties een gebruiker een melding ontvangt. Zo kunt u bijvoorbeeld een notificatie instellen voor het periodiek in kaart brengen van een bepaald risico of voor het actualiseren van een beheersmaatregel.

Hoe integreer ik bestaande data?

Gaat u aan de slag met het Oodit Riskplan? Dan krijgt u van ons een Excel-template, toegespitst op uw wensen. U kunt dit template zelf invullen. Vervolgens kan uw data worden geïmporteerd in het Oodit Riskplan.

Kan ik de configuratie wijzigen?

Ja, tijdens de implementatie van het Oodit Riskplan is het mogelijk wijzigingen door te voeren. Ons serviceteam zal u hierbij ondersteunen.

Kunnen andere afdelingen mijn resultaten inzien?

Ja, u kunt de resultaten delen met andere gebruikers van het Oodit Riskplan.

Biedt Oodit nog support na de implementatie?

Ja. Na het afronden van de implementatie wijzen wij een accountmanager aan die u tijdens het eerste jaar zal bijstaan. Daarnaast kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met onze reguliere klantenservice. Voor urgente zaken bieden wij onze klanten dag en nacht ondersteuning, conform de Service Level Agreement.

Geïntegreerd risicomanagement software

Het succes van onze risico management software


Wist u dat Oodit een groot aantal gerenommeerde Nederlandse bedrijven bedient? Zij vertrouwen op onze software voor het beschermen van hun organisaties en worden hierin bijgestaan door onze ervaren professionals. Ons team beschikt over een ideale mix van branchekennis en technologische expertise. Wij laten ons graag uitdagen.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Waarom kiezen voor Oodit?


Oodit ontwikkelt software om uw organisatie veiliger te maken. Wij weten wat u nodig heeft om bedrijfsmatige risico’s efficiënt te kunnen beheersen. Onze software is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. U behoudt de grip en het management kan direct inspelen op actuele ontwikkelingen.

Dienstverlening

Kiest u voor onze software? Dan profiteert u direct van de kennis en ervaring van ons team.

Lees verder

Technologie

Bij Oodit vinden wij dat software altijd beschikbaar moet zijn. Zo kunt u aan de slag

Lees verder

Team

Maak kennis met onze mensen. Ons team bestaat uit ervaren professionals.

Lees verder
tesimonials

Dit zeggen onze klanten


Tim Steffens - Havenmeester Port of Moerdijk

Alle risico scenario’s in één handige oplossing. Hierdoor kunnen we focussen wat echt belangrijk is

Tim Steffens – Havenmeester Port of Moerdijk
Kees Kappetijn - Kappetijn Safety Specialists

Door Oodit hebben we stap voor stap onze veiligheidsdoelstellingen bereikt

Kees Kappetijn – Kappetijn Safety Specialists
Jan Willem Verkiel - Manager Havenmeester Policy

Met Oodit heeft het algemene risicobewustzijn enorme sprong voorwaarts gemaakt in de goede richting

Jan Willem Verkiel – Manager Havenmeester Policy