Nieuwsbrief – Zomer 2018

72Media wordt Oodit!

Oodit is ooit begonnen als een risico en inspectie product van 72Media. Vandaag de dag is Oodit niet meer weg te denken en centraal onderdeel geworden van ons riskmanagement platform. Daarom is afgelopen kwartaal het proces in gang gezet om 72Media vervangen voor Oodit. De 72Media website is al uit de lucht en eind Augustus vindt de nieuwe release plaats van onze Oodit website. Stap voor stap maken we alles klaar om na de zomer onder één naam verder. Als Oodit willen we nog duidelijker uitdragen waarvoor we staan en wat we zijn.

Nieuwe naam en een nieuw gezicht

In mei hebben we Jaap van Gent (LinkedIn) verwelkomd als de nieuwe CEO en Partner van Oodit. Samen met Koen en Jonathan vormen zij het managementteam en wordt de nieuwe koers uitgezet voor Oodit. Wilt u kennismaken, aarzel niet om hem te bellen; 020-77 29 370!

Nieuwe wet GDPR

Vanaf 25 mei is de nieuwe wet ingegaan omtrent privacy, we hebben ons platform verder verbeterd en de privacy voorwaarden aangepast om aan de GDPR te voldoen.

Release notes tweede kwartaal

Ook dit kwartaal heeft ons team weer een flink aantal verbeteringen ontwikkeld en live gezet voor het Oodit Risk Platform, een kleine greep uit de verbeteringen van het afgelopen kwartaal.
 • Het is nu mogelijk om aan te geven of u wel of niet een email wilt ontvangen van een risicoplan discussie.
 • Na het uploaden van een attachment of foto, kunt u de naam wijzigen van een attachment of foto zodat het duidelijker is waarvoor hij geüpload is.
 • Risicoplannen verdelen over verschillende folders, het kan vanaf nu. Geïnteresseerd in deze functionaliteit? Neem contact met ons op.
 • In verband met verhoogde veiligheid is het nu ook mogelijk om “Two-Factor-Authentication” aan te zetten voor uw account. Geïnteresseerd in deze functionaliteit? Neem contact met ons op.
 • Verbeteringen doorgevoerd aan de gebruikersinterface.
 • Verschillende bugs opgelost, o.a;
  • Het instellen van een verloopdatum voor een maatregel ging niet altijd goed, als de interface op Engels was ingesteld.
  • Als het aantal maatregelen per pagina van 10 naar 20 werd veranderd, veranderde de volgorde van de maatregelen.
  • Als de gebruiker op “enter” drukte in een zoekveld werd de hele pagina opnieuw geladen.

Nieuwsbrief Oodit 3e kwartaal

Afgelopen kwartaal hebben we niet stil gezeten en heeft ons team een reeks van nieuwe mogelijkheden ontwikkeld. Hieronder vind je een overzicht van de nieuwe functies die zijn toegevoegd aan het Oodit platform.


Oodit preventiemanager

Geef medewerkers of derde partijen een eenvoudig te gebruiken toepassing waarmee zij de opgestelde maatregelen binnen Oodit kunnen opvolgen. Hou in Oodit makkelijk de voortgang bij. Nu is dit mogelijk met de Oodit preventie manager. Read more

Concerngenootschappen steeds vaker verzwakt door draaglast schuld slecht presterende vennoot


Steeds vaker ontstaat er binnen concerns onduidelijkheid over de draagplicht van schulden van vennoten. De vennootschappen die samen het concern vormen komen daardoor in de problemen bij het afbetalen van hun schulden; Wie betaalt wat en wie is verantwoordelijk voor welk deel?

Een concern is een Holding met daaronder meerdere werkmaatschappijen. Het concern wordt vaak gefinancierd via een rekening-courant lening vanuit de bank. Deze financiering wordt ook wel  de concernfinanciering genoemd.  Er zijn twee vormen van concernfinanciering. Ofwel de holding gaat de financiering aan met de bank voor het gehele concern en de werkmaatschappijen verbinden zich hoofdelijk voor de totale schuld; ofwel alle vennootschappen van het concern gaan tezamen de financiering aan. Wat vaak wordt vergeten zijn wetmatigheden vanuit de bank waar de lening afgenomen wordt. Dit kan ten tijde van het aflossen van de rekening-courant lening zorgen voor frictie tussen vennoten, boetes en onduidelijkheid. Lees de risico’s voor jouw bedrijf. 

Verslag Oodit beach event

Afgelopen donderdagheeft het Oodit Beach event plaatsgevonden in Noordwijk. Samen met de KNRM hebben we er een zeer geslaagd event van gemaakt.

Bekijk de video voor een sfeerimpressie.

Uitnodiging Oodit beach party

Beste Lezer,
Met het grootste genoegen nodig ik jou uit voor de Oodit beach party in Noordwijk op donderdag 30 augustus! We vieren dat 72media en Oodit voortaan verder gaan onder één naam, namelijk: Oodit!
Samen willen we er een mooie middag van maken en ook onze wederzijdse relatie vieren. We zouden het leuk vinden als jij deze middag onze gast wilt zijn. Read more

Oodit Nieuwsbrief – Zomer release


72Media wordt Oodit!

Oodit is ooit begonnen als een risico en inspectie product van 72Media. Vandaag de dag is Oodit niet meer weg te denken en centraal onderdeel geworden van ons riskmanagement platform. Daarom is afgelopen kwartaal het proces in gang gezet om 72Media vervangen voor Oodit. De 72Media website is al uit de lucht en eind Augustus vindt de nieuwe release plaats van onze Oodit website. Stap voor stap maken we alles klaar om na de zomer onder één naam verder. Read more