De ontwikkelingen rond het coronavirus houden ons in de ban en zorgen voor bizarre situaties. Wat we ‘s morgens bedenken is ‘s middags alweer achterhaald. En daarmee is de impact op ons dagelijks leven enorm. Het virus raakt niet alleen ons privéleven, maar ook onze business. ‘Business as usual’ bestaat niet meer. Wil je als onderneming overeind blijven, dan is het zaak om anders te leren denken én anders te gaan werken. En zo worden er nieuwe methoden bedacht, nieuwe technieken ontwikkeld en andere manieren van communiceren ingezet. Een van de opvallendste maatregelen is dat persoonlijk contact zoveel mogelijk gemeden wordt. En daarmee is werken op afstand vanaf nu de nieuwe norm. 

Oodit Risico Management - inspectie manager

Online samenwerken, informatie uitwisselen en kennisdelen is iets waar we natuurlijk al jaren over praten. Maar nu doén we het ook echt. En dat geldt niet alleen voor de verzekeraars en bedrijven die wij al jaren helpen met onze digitale oplossingen op het gebied van risk-management. Heel Nederland zet voorzichtige stappen op weg naar een wereld waar digitaal werken niet meer is weg te denken. De digitale transformatie is in een stroomversnelling geraakt. We zijn ineens in staat om op afstand documenten met elkaar te delen, samen te bewerken én toe te lichten. Gewoon door online een sessie te beleggen, de stukken van tevoren te verzamelen en voor te bereiden en via bijvoorbeeld een webex de uitkomsten met elkaar te bespreken. Net alsof we nooit anders hebben gedaan.

En dit is nog maar een simpele vorm van online samenwerken. Jaren geleden al ontwikkelden wij een aantal slimme oplossingen die de welbekende PDCA-cyclus (Plan-Do-Check-Act) ondersteunen. Denk daarbij aan portals waarin data verzameld worden, zodat een expert op afstand de te nemen maatregelen kan bepalen. De data en acties worden in de portal vastgelegd en de voortgang wordt realtime bewaakt. Net alsof je je met alle betrokkenen in één en dezelfde ruimte bevindt. 

Gelukkig zijn er al tal van oplossingen voorhanden om online te werken. Toch zijn er nog steeds bedrijven die hulp nodig hebben bij deze nieuwe manier van werken. Zeker als het gaat om het online verzamelen, vastleggen en bewerken van data en het digitaliseren van processen die met risk-management te maken hebben. 

We zijn er trots op dat wij ons steentje kunnen bijdragen in deze tijden van crisis. Simpelweg, door bedrijven mee te nemen in de digitale online wereld. Een wereld die door de vele  toepassingen voor velen nog ingewikkeld is, maar voor ons eigenlijk al heel gewoon. 

Jaap van Gent - Oodit Partner & CEO

Jaap van Gent
jaap@oodit.nl
06-14855738