Oodit RI&E module

Oodit RI&E module

Automatiseer het volledige RI&E proces


Wordt het uitvoeren van een RI&E als omslachtig en tijdrovend ervaren? Worden maatregelen wel geregistreerd, maar laat de uitvoering te wensen over? Dan is de Oodit RI&E module iets voor uw organisatie.


Oodit RI&E Module

De Oodit RI&E automatiseert het hele RI&E-proces; van het voorbereiden van de inventarisatie tot en met het genereren en borgen van de verbetermaatregelen. Het RI&E risicoplan geeft een real-time inzicht in de risico’s en tonen overzichtelijk de status van alle RI&E’s en de hieruit voortgekomen maatregelen.

Oodit RI&E Module

Wat zijn de voordelen van de RI&E module?


Meer grip door waardevolle content

In Oodit vindt u risico’s, maatregelen, oorzaken en gevolgen, zoals deze genoemd zijn op het Arboportaal van SZW. Hiermee verkrijgt u een schat aan informatie om de veiligheid van uw medewerkers te borgen. Bijvoorbeeld informatie over werknemers die behoren tot de ‘bijzondere categorieën van werknemers’.

Verschillende risicomethodieken

Oodit biedt verschillende risicomethodieken. Gebruik bijvoorbeeld de arbeidsomstandighedenmethode. Hiermee kunt u voor elk risico effect, waarschijnlijkheid en blootstellingsfrequentie bepalen. Of kies voor de basismethode, waarbij u kans en impact in beeld brengt.

Slim inventariseren

Inventariseer aanwezige risico’s voor uw organisatie met een smartform. Dit smartform zet de risico’s die op uw organisatie van toepassing zijn, automatisch voor u klaar in Oodit.

Inzichtelijke rapportages

Eenvoudig rapportages maken en verzenden in enkele clicks.Bijvoorbeeld een rapportage van alle openstaande maatregelen of een rapportage op het thema. Bespreek en deel de rapportages met uw stakeholders.

Maatregelen in het Plan van Aanpak

Bij elk risico staan maatregelen voor u klaar. Voorzie deze maatregelen van een eigenaar, een prioriteit of een budget. Dit vormt het Plan van Aanpak.

Eigen velden toevoegen

Wilt u andere informatie vastleggen? Aan Oodit kunt u zelf velden toevoegen!

Stappen RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie)

In 5 simpele stappen naar een RI&E en plan van Aanpak

01

Inventarisatie

Inventariseer de aanwezige risico’s met behulp van het smartform.

Inventarisatie

02

Prioriteer

De risico’s staan automatisch klaar. Vul aan naar eigen inzicht en voorzie de risico’s van effect, waarschijnlijkheid en blootstellingsfrequentie. Of kies voor een eenvoudigere weergave met kans en impact.

Prioriteer

03

Maatregelen

Maatregelen staan automatisch voor u klaar. Vul aan of verwijder naar eigen inzicht.

Maatregelen

04

Koppelen

Koppel maatregelen aan een persoon. Deze persoon ontvangt handige reminders per mail. Geef maatregelen een prioriteit of budget mee. Kies voor een eenmalige maatregel of een zich herhalende maatregel.

Koppelen

05

Monitoren

Monitor de opvolging en status van maatregelen met compacte en uitgebreide rapportages. Uw bedrijfsgegevens en logo staan op het rapport.

Monitoren

Geïnteresseerd in de Oodit RI&E module?

Wij komen graag een keer bij u langs om onze tool te laten zien en de vragen die u hebt te beantwoorden.


Vraag een demo aan